Näringslivets mäktigaste kvinna föreläser om hållbar konsumtion

Fredag den 14 september föreläser Parul Sharma på Hållbarhetsforum i Västerås. Hon kommer att föreläsa om hållbar konsumtion och produktion i det offentliga. 

Parul Sharma har under flera år rankats som en av de mest inflytelserika CSR experterna i Norden. 2017 rankades hon av Veckans Affärer som Näringslivets Mäktigaste Kvinna inom kategorin samhällsförändring. Parul har även utsetts till ordförande för Svenska regeringens delegation för FN:s hållbarhetsmål; Agenda 2030, och ledde arbetet mellan 2016 – januari 2018.

På föreläsningen i Västerås kommer Parul att prata om hållbar konsumtion och produktion i det offentliga och inom näringslivet.

”Kompetens och kunskap kring hållbarhet är två områden som vi fortfarande behöver arbeta på rejält, speciellt inom de sociala frågorna. Idag finns det miljösamordnare på många företag, kommuner och organisationer, men vi ser sällan människorättssamordnare, antikorruptionssamordnare, ILO-samordnare. Det är något vi måste anamma och observera och ännu mer nu med Agenda 2030, även kallat FN:s utvecklingsmål.

Sverige är idag rankat som världens tredje minst korrupta land, men det gäller bara nationellt. Hur det ser ut utanför landets gränser är ett mörkertal. Inte sällan är de miljökontrollerande organen mest korruptionsutsatta av alla. Den här företeelsen visar att alla samhällssektorer inklusive näringslivet måste öka förståelsen för hur sociala beteenden påverkar miljön. En stor andel av de varor och produkter som konsumeras i Sverige produceras i andra länder som har lägre hållbarhetskrav. Hur ser det ut med upphandlingskraven och inköpskraven i det offentliga och i det privata affärslivet?”

Parul är idag rektor på the Academy for Human Rights in Business, där över 400 företag har utbildats inom CSR frågor. Hon har bland annat arbetat på EU Commission DG Aid, Amnesty Business Group, Stora Enso, Sandvik AB. Parul har också arbetat som Counsel och Head of CSR Compliance på Advokatfirman Vinge. Parul har även utsetts till ordförande för Svenska regeringens delegation för FN:s hållbarhetsmål; agenda 2030, och ledde arbetet mellan 2016-januari 2018. Hon är idag ordförande för det Etiska Rådet, Samhällsbyggnadssektorn.

Lyssna på Paruls sommarprat i P1 här.

Vill du komma på Hållbarhetsforum?

Skicka ett mail till hallbarutveckling@vasteras.se

 

 

En reaktion till “Näringslivets mäktigaste kvinna föreläser om hållbar konsumtion

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: