Årets hållbarhetspris – rösta!

Nu är det officiellt vilka tre företag som är nominerade till Västerås stads Hållbarhetspris, som delas ut på Guldstänk den 14 mars. Gå in via länken ovan för att få information om hur du röstar. Röstningen pågår till den 24 februari. 

SVEAFASTIGHETER BOSTAD

Genom forskningsnära samarbeten och ny teknik som minskar koldioxidutsläppen, vågar Sveafastigheter vara pionjärer och bygga framtidens bostäder. Plusenergihusen på Öster Mälarstrand producerar mer energi än de gör av med. Med en uttalad hållbarhetsstrategi bygger de trygga kvarter med fokus på människan som ska bo där.

VEGGOKÖKET

Veggoköket tar sig an en av vår tids största klimatutmaningar – att minska köttkonsumtionen. Företaget har byggt upp ett starkt varumärke som lockar kunder från andra regioner och visar inbitna köttätare att vegetarisk kost kan vara spännande och god. De jobbar aktivt för att minska matsvinnet och inspirera fler till att välja vegetarisk mat.

MÄLARDALENS FRUKT & GRÖNT

Mälardalens Frukt & Grönt kombinerar ett sunt företag med en tydlig hållbarhetsstrategi. Genom att anställa människor med funktionshinder och fokusera på relationer tar de ett socialt ansvar. Visionen ”kortaste väg från jord till bord” och försäljningen av närproducerade varor bidrar till en långsiktig ekonomisk och ekologisk hållbarhet i regionen.


KRITERIER FÖR ÅRETS HÅLLBARHETSPRIS

Årets hållbarhetspris delas ut till ett företag i Västerås som på ett föredömligt och inspirerande sätt integrerar hållbarhetsfrågorna i företagets affärsstrategi och tar långsiktigt ansvar för den egna verksamhetens påverkan på branschen, samhället och ekosystemen.

Företaget bygger sin verksamhet på ansvar och goda relationer, arbetar långsiktigt och integrerar de tre perspektiven social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet i sin verksamhet. Beroende på vilken verksamhet företaget bedriver kan de tre perspektiven ha olika vikt i företagets hållbarhetsarbete. Företaget fokuserar på vad som är väsentligt och var det är väsentligt ur ett hållbart perspektiv.

Företaget ska ha ett samhällsengagemang, vara en förebild i sin bransch och inspirera andra.

FORMELLA KRAV

  • Priset tilldelas ett företag i Västerås, dvs. inte ideella eller offentligt finansierade verksamheter
  • Priset kan tilldelas företag i alla branscher
  • Företaget ska ha betydande verksamhet i Västerås
  • Företaget ska vara välskött, ha en solid ekonomi och uppfylla sina skatteskyldigheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: