Gemensamt nyårsfirande stärker den sociala hållbarheten

För tredje året i rad satsar Västerås stad på att ge västeråsarna ett gemensamt nyårsfirande på Fiskartorget. Målet är att öka tryggheten, minska stöket på stan och få bort slentrianskjutandet med raketer. 

Alf westerdahlFörra året kom drygt 8 000 besökare till nyårsfirandet vid Stadshuset. Även i år kommer besökarna att bjudas på en spektakulär laser- och eldshow och ett fyrverkeri med tystare raketer.

– Vi vill erbjuda ett bra och attraktivt alternativ till egna smällare och raketer. Det kommer bli en häftig show, säger Alf Westerdahl.

 

Ökad trygghet

Förutom att fira in det nya året i gemenskap är tanken också att minska det totala antalet fyrverkerier i staden. Man vill även få bort det stöket på stan. Tidigare år har polisen rapporterat om allmän oro i centrala Västerås på nyårsnatten, något som har minskat sedan stadens gemensamma nyårsfirande startade. 

– Västerås stads gemensamma nyårsfirande bidrar till en ökad gemenskap och säkerhet för västeråsarna. Vi vet att många uppskattade det här evenemanget förra året och det är viktigt för oss att fortsätta traditionen. Vi bidrar till att det smäller mindre i andra delar av staden, när så många kommer till oss istället, säger Helene Öhrling, stadsdirektör.


De globala målen

Sustainable-Development-Goals_icons-16-1Det gemensamma nyårsfirandet bidra bland annat till mål 16 – fredliga och inkluderande samhällen, genom att skapa gemenskap och och en tryggare miljö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: