Grattis till vinnarna av Årets hållbarhetspris 2019.

Företaget Modexa blev vinnarna av Årets hållbarhetspris 2019. Modexa jobbar med hållbara renoveringar, ofta i hyresbostäder, genom vad de kallar ”den hållbara metoden”.

Modexas hållbarhetsmetod går ut på att inte slita ut och slänga, utan att bara byta ut det som behövs när de renoverar bostäder. Till exempel så byter de ut luckor och bänkskivor i ett kök, men låter stommarna sitta kvar då de ofta är i gott skick och inte behöver bytas ut. De jobbar också med prefabricering och effektivisering, för att spara tid och pengar ute hos kunden.

– Det finns så många fastigheter i miljonbestånden som behöver renoveras och det finns inte pengar att överrenovera dem. Vi måste renovera dem för vad människor har råd att bo i. Vi förlänger livslängden på redan nyttjade resurser. Vi vill komma bort från slit- och släng samhället, det har många gånger blivit billigare att köpa nytt än att renovera, säger Ann-Kathrin Espelin, hållbarhetsstrateg på Modexa.

Hållbarhetsstrateg Ann-Kathrin Espelin och Torgny Hellberg, VD på Modexa tog emot sitt pris på den livesända Guldstänksgalan torsdagen den 10 september.

Juryns motivering för vinsten löd:

”Årets hållbarhetspris går till ett företag som tar ansvar för hela hållbarhetskedjan. Genom att göra hållbarhet till sin affärsmodell är företaget en stark inspiratör och förebild i branschen. Med nytänkande och mod vågar de gå i bräschen för ett nytt sätt att renovera – med den hållbara metoden.”

– Det känns så otroligt hedrande. Det är så spännande att Västerås stad bland så många företag identifierade oss, nominerade oss och att vi sen också vann. Det är verkligen ett externt bevis på att vi bidrar till hållbarhet i samhället, som vi själva tycker att vi gör, säger Ann-Kathrin Espelin, hållbarhetsstrateg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: